Ugrás a tartalomra
tokmagolaj

 

- Prémium minőség, letisztult forma és tiszta esszencia, ez az első fogadtatásunk, amikor kipróbáltuk a VIDÉKszíve tökmagolajat, de mégis van valami ami megütötte a szemünket. Miért tökmagétolaj és miért nem tökmagolaj áll az üvegen, mi a különbség a kettő között?

Nagyon egyszerű, az élelmiszerkönyv előírásai szerint az étkezési olajakat étolajnak kell nevezni. Szeretnénk minden előírásnak megfelelni, bár az étolaj megnevezés miatt a vásárlók egy része finomított olajra gondol, pedig esetünkben erről szó sincs, étolajunk 100%-ig színtiszta sajtolt tökmag eredménye, hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.

- Ezt Mi is megerősíthetjük, mióta foglalkoztok ezzel?

Szüleim kereset kiegészítés gyanánt a 80-as évektől foglalkoztak mezőgazdasággal. Először gombatermesztéssel, majd szántóföldi növénytermesztéssel. Folyamatos fejlődés eredményeképpen mára a termőterületeink nagysága meghaladja a 220 hektárt. Tökmagolaj feldolgozással 2013 óta foglalkozunk.

- Mindig is ez volt az alapító (édesapád) vágya vagy a piaci helyzet hozta a döntést?

Fő termesztett növényünk a héj nélküli tökmag volt, melyet magyarországi németországi és ausztriai feldolgozóüzemeknek értékesítettünk. A piac hektikussága arra ösztönzött minket, hogy a tökmagot feldolgozva, tökmag étolajként értékesítsük.

- Mi volt az első emléked ezzel kapcsolatban?

Régóta ismerjük a tökmagolajat, de az elhatározás a feldolgozás irányában egy zalacsányi éttermi ebédnél vált célkitűzéssé.

- Mitől vagytok különlegesebbek?

Mezőgazdasági hátterünknek köszönhetően a teljes folyamatot mi végezzük, ezzel tudjuk garantálni, hogy kiváló minőségű, vegyszermentes alapanyag kerüljön feldolgozásra.

tokmag

- Hol és mire lehet használni?

Alacsony forráspontja miatt (180°C) hevítésre nem ajánlott. Dresszingolajként salátákra, vaj helyett pirítósra kenve, vagy a legjobb felszívódás miatt reggelente egy-két evőkanállal ajánlott a fogyasztása, hiszen kiváló élettani hatása van, ami rövid használat mellett is már kimutatható.

- Ki a célcsoportotok? Vidéki nagyvárosokból hogyan lehet elérni titeket?

Célcsoport a prosztata megnagyobbodásra gyakorolt kedvező hatásai miatt elsősorban a negyven feletti urak, de az utóbbi években az egészséges életmód iránt elkötelezettek körében is kedvelt vitamin és ásványi-anyag forrás. Folyamatosan bővítjük viszonteladóink körét, de a bolti elérés még korlátozott. A weboldalon bármikor megrendelhetőek termékeink, melyet futárszolgálattal szállítunk ki az egész ország területére.

- Hol találkozhatunk ezzel a termékkel?

Jelenleg az Auchan áruházaiban, a budapesti CBA Príma boltokban és egyes bioboltokban lehet hozzájutni termékeinkhez, továbbá weboldalunkon, a www.videkszive.hu  oldalon is megrendelhető. Emellett ne lepődjön meg senki, ha egy étteremben tökmagolajjal hintett salátával vagy cukrászdában tökmagos süteménnyel találkozik. Vegyük példának a tavalyi év tortáját is.

- Miért pont "Vidék szíve"?

Számunkra a vidék nagy jelentéstartalommal párosul. Magában foglalja a természetet, a gazdag beltartalmat és az egészséges alapanyagot, A Vidék Szíve márkanév egy vállalás a kiváló minőségű termék iránt.

- Mi a jövőkép?

A saját termesztésű tökmag feldolgozásán kívül szeretnénk bővíteni az integrációs tevékenységünket, ezzel növelni a Magyarországon feldolgozott termékek arányát.

- Miért döntöttél a Juhhé mellett?

A Juhhé rendszerével, egyszerűen, hatékonyan, izzadságmentesen tudok kapcsolatot teremteni üzletemberekkel, leendő partnerekkel.

kurispeter


    Név: Kuris Péter
    Kor: 37 év
    családi állapot: nőtlen
    Kedvenc illat: Yves Saint Laurent /intense
    Kedvenc virág: hóvirág
    Kedvenc ital: Havana rum 7+
    Hobbi: síelés, motorozás
    Aktuális olvasmány: Khaled Hosseini: Papírsárkányok

Fizetős tartalom
Nem